GROEN LEVEN!

Pasen 2025

 

We verblijven in een mooi verbouwde boerderij in het Waalse dorpje Frandeux. Dit ligt op loopafstand van het benedictijner klooster Chevetogne, beroemd om z’n Byzantijnse riten, die juist met Pasen hun hoogtepunt bereiken.

Op het programma:

  • Biodanza, 1x per dag
  • Deelronde, 1 x per dag
  • Vegetarische maaltijden
  • Wandelen in de prachtige natuur
  • Poëzie wandeling
  • Soulcollages maken
  • Paasvieringen in het klooster van Chevetogne
  • Bezoek aan de grotten van Han

 

Frandeux
In de Ardennen ligt een mooi verbouwde grote boerderij (de ‘ferme’). Dit karakteristieke verblijf van Frank van Ulden biedt vele mogelijkheden om tot rust te komen. In de nabije omgeving liggen de grotten van Rochefort en het Benedictijner klooster Chevetogne. Zie www.fermedefrandeux.nl

Groen leven!
Op dit moment horen we één en al over biodiversiteit, biologisch evenwicht, duurzaamheid, landscapsecologie… Dit weekend dansen we, eten we samen, zijn in de natuur, bewegen we mee met het paasritme. Groen Leven!
Het leven in vertraging, de schoonheid van eenvoud, een natuurlijk samen zijn, dichter bij jezelf en dichter bij de ander en ook dichter bij de natuur, voelbaar dat we door haar gevoed, gedragen en omringd worden.

Chevetogne en Pasen
Chevetogne is een oecumenisch klooster, waar Benedictijner monniken dagelijks meermalen per dag vieren, zingen en bidden. Dit gebeurt zowel in de westerse katholieke traditie, als in de oosterse byzantijnse traditie. De mannen zingen zowel in het latijn als in het kerk-slavisch en grieks. Heel mooi, luister maar eens: www.monasteredechevetogne.com
Pasen is in de christelijke kerken het belangrijkste feest, dus ook in Chevetogne. Met Pasen zijn de liturgie en de riten nog intenser. De elementen licht (vuur) en water zijn belangrijke symbolen tijdens de paasvieringen.

Kosten
€440,- per persoon voor 4 nachten, op basis van een kamer met 2 of 3 personen. Biodanza, eten, drinken en beddengoed is inbegrepen.

 

Voor details zie: www.biodanzametkarin.nl/agenda