Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Bio-danza betekent: leven-dans. Het leven dansen. Biodanza is voor jong en oud, man en vrouw, lenig of stram.

Biodanza, dans van het leven, is rond 1960 in Chili ontwikkeld door Rolando Toro Araneda (1924-2010), kunstenaar en professor in de psychologie en medische antropologie. Biodanza werkt met een combinatie van muziek, beweging en emotie. .

Biodanza is voor mensen van elke leeftijd. Een goede conditie is niet vereist. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen, maar om volledig jezelf te zijn, aanwezig in het moment met dat wat er is.
Biodanza gaat over contact maken: met jezelf, met de ander en met de groep. Zonder woorden, want de deelnemers praten niet met elkaar. Zo kunnen we ons weer verbinden met wie we zijn en hervinden we onze levenslust. Onze reizen gaan ook over contact maken met de bewoners en de culturen van onze gastlanden.

Biodanzareizen zijn groepsreizen. Je danst in een groep, je reist samen in een groep. De groepsgrootte varieert en ligt tussen de 12 en 25 deelnemers. Groepsreizen betekent rekening houden met elkaar, terwijl ieder ook tijd voor zichzelf (nodig) heeft en neemt. Op de eerste plaats zijn biodanza reizen voor mensen met biodanza-ervaring. Voor mensen die het avontuur van een reis naar de andere kant van de aardbol niet schuwen. Twijfel je of je het aankunt? Neem dan contact met ons op.

We zorgen voor een goede voorbereiding op de reis. Een voorbereidingsbijeenkomst met alle nodige informatie, kennismaking en dans hoort tot de voorbereiding.